Biografie

 Biografie

Mă numesc Năstăcuța… M-am născut la Saliștea de Sus și mă mândresc când spun că sunt moroșancă. Se zice că neamul ți-l da D-zeu iar prietenii ți-i faci tu. Ei bine, eu sunt o norocoasă… Deși părinții mei (să mi-i țină D-zeu) sunt oameni simpli, de multe ori mă gândesc că ei sunt cei mai înțelepți oameni pe care-i cunosc.

Prietenii, îmi sunt mulți la număr și de mai multe categorii: vechi, noi, apropiați, ș.a.m.d… îmi place să cred că toți sunt adevărați și sinceri.

Ca majoritatea interpreților … și eu am început să cânt de mică. În perioada liceului m-am pornit încetuc, încetuc pe drumul cântecului popular … m-am înscris la Școala Populară de Arte din Sighetul Marmației, am făcut primele imprimări, au venit și primele premii, dintre care aș aminti premiul I la concursul “Moștenitorii” din cadrul emisiunii Tezaur Folcloric și premiul III pe țară la o ediție specială a concursului “Floarea din grădină“.

Nastacuta Iuga si Nicu Nichita Biografie

În anul 2002, eram studentă, anul II la Facultatea de Biologie-Chimie și anul I la Facultatea de Muzică. Numai că nu m-am putut abține să nu și horesc pe undeva. Așa că am început să activez în cadrul Ansamblului Folcloric Transilvania. Totul era bine și frumos aici, doar că aveam un coleg ce cânta la contrabas, un oarecare Nicu Nichita, care-mi era antipatic foc. Sentimentul era reciproc.

Nu pot să explic ce s-a întâmplat între timp, dar după câțiva ani, eu și Nicu, ne-am trezit … “intrând pe poartă la popa”. Nu pot să nu recunosc faptul că, multe din realizările mele i le datorez soțului meu.

Acestea fiind zise, iată că, repede-au trecut anii și-am ajuns în zilele noastre… Cu ce m-aș mai putea lăuda acuma ? Da … cu horile mele ! Am reușit s-adun și în ultima perioadă să creez niște hori faine, zic eu …
Pot să mă mai laud cu un singur lucru pe ziua de azi ? Casa de discuri Euromusic, m-a recompensat cu “Discul de aur” pentru vânzarea foarte bună a albumului “Mai zi-mi ceteră un ceas“. Sper că și ultimul CD care se numește “Ce v-oi spune nu-i poveste“, să vă ungă pe suflet …

Marea mea dorință și plăcere este să-i fac pe cei ce-mi ascultă cântecele să uite de probleme, să vadă partea plină a paharului și să se bucure de toate lucrurile extraordinare pe care ni le-a dat D-zeu. Dacă atunci când sunt la o petrecere, la o nuntă, reușesc să-i ridic pe oameni de la masă, să-i fac să danseze, să cânte, să-i bine dispun, eu mi-am atins scopul. La fiecare sfârșit de săptămâna, eu și soțul meu ne-ntoarcem acăsucă epuizați, dar fericiți c-am reușit s-aducem un strop de bucurie în sufletele unor oameni.
Cu mult drag, pentru voi …
Năstăcuța Iuga.

 RO2.ro - Promovare si statistici web PHANTOMs TOP Siteul muzicantilor din Romania. Negative si ritmuri pentru clape Roland, Korg, Yamaha Director WEB WebHosting a-mm.ro Zuma TopSiteuri.ro - Adauga si site-ul tau - Director web